Vinnerne av årets Skarverenn er Therese Johaug og Toni Livers

23.04.2016

Fantastiske forhold

Skarverennsdronningen Therese Johaug vant kvinneklassen for niende gang mens Toni Livers vant herreklassen for andre året på rad.

Forholdene var eventyrlige for de 12200 deltakerne som stilte til start i Skarverennet fra Finse og Haugastøl.  Dagen begynte med litt snø på Finse i morgentimene, men før eliteklassene startet skinte solen og strålte om kapp med deltakerne. Eliteklassen for kvinner startet like over kl. halv 12, og med laber bris var forholdene fantastiske! Herrenes eliteklasse startet et kvarter senere. På samme tid i målområdet kunne en fornøyd trimdeltaker melde om fantastisk stemning i løypen. ”Føret var litt trått, men dette er en folkefest!”

Skarverennsdronningen Therese Johaug vant kvinneklassen for niende gang, og hun hadde også i år en fenomenal ledelse allerede fra start. ”Min taktikk er å gå på i den første bakken”, sa Johaug. ”Med medvind hele veien og god hjelp fra masse folk langs traseen var det kjempestemning i løypen”, la hun til. Ingvild Flugstad Østberg  og Seraina  Boner knivet om andreplassen. Boner slo Østberg i fjor, men i år dro Østberg forbi henne lenge før mål.  Ingvild Flugstad Østberg tok dermed årets andreplass, mens sveitsiske Seraina Boner fikk tredjeplassen i kvinneklassen.

Sveitsiske Toni Livers vant herreklassen for andre året på rad. ”Løypen var det beste med hele løpet, været var fantastisk og stemningen på topp”, fortalte Livers ved målgang. Emil Iversen var årets komet i herreklassen og tok en overraskende men velfortjent andreplass foran Simen Hegstad Krüger som tok årets tredjeplass i herreklassen.

Skarverennet med sin 38 km lange løype går langs foten av Hallingskarvet fra Finse til Ustaoset og arrangeres av Geilo IL. Årets renn er det 43. i rekken. Rennet representerer hvert år et verdig punktum for skisesongen både for eliteløpere og trimløpere. Også i år var føret langs Hallingskarvet suverent og stemningen i målområdet på Ustaoset var fantastisk. Dette er årets folkefest!

For fullstendig resultatliste;  http://live.eqtiming.no/19769

For ytterligere kommentar, kontakt:

Tine Skjoldmo, pressesjef Skarverennet                                           mob. 9754 6875

Jarle Uthus, leder av organisasjonskomiteen                                  mob. 9594 7626

Jan Arne Øen, Skarverennskoordinator Geilo IL                             mob. 9246 5360

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev godtar du at vi sender deg informasjon og tilbud på e-post. Du kan når som helst melde deg av brevene.