Årets vinnere av Skarverennet 2015 ble Therese Johaug og Toni Livers

03.09.2015

Årets vinnere av Skarverennet 2015 ble Therese Johaug og Toni Livers

Therese Johaug ledet kvinneklassen fra start til mål. Hun klyver som vanlig de harde bakkene ut fra start på Finse i et tempo de andre ikke kan følge. Sveitsiske Seraina Boner hang riktignok på et lite stykke bak Johaug gjennom hele løpet, og var til slutt 12 sekunder etter Johaug i mål.

I herreklassen ble det knallhard kniving, til siste stavtak. Sveitsiske Toni Livers og Martin Johnsrud Sundby fikk en luke til resten av feltet tidlig i løpet. En stund så det ut til at Sundby skulle dra fra Livers. Men de to kom likt inn til mål, og Livers vant ett hundredel foran Sundby. Fjorsårsvinner Chris Jespersen kom ett godt stykke bak tetduoen, på en tredjeplass.

Fantastiske forhold

- Det var fantastiske forhold under Skarverennet for både elite- og turløpere i år. Solen skinte og løperne hadde vinden dels i ryggen over fjellet. Det var rikelig med snø og faste og fine løyper. Når Therese Johaug går 20 minutter raskere enn sin egen vinnertid fra 2014, sier det noe om gode løyper. Marit Bjørgen, som kom på en fjerdeplass i år, skryter av hvor fantastisk det er å bli heiet frem av tusenvis av turløpere gjennom hele rennet, og av strålende vær og føre, sier kommunikasjonssjef John-Ragnar Aarset.

- Det 38 kilometer lange Skarverennet går langs foten av Hallingskarvet fra Finse til Ustaoset og arrangeres av Geilo IL. Årets renn er det 42. i rekken. Rennet representerer årlig et verdig punktum og finale for skisesongen for eliteløperne så vel som for glade trimløpere. Rennet hadde 12.200 startende, som er maksimalgrensen for antall deltakere, avslutter Aarset.

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev godtar du at vi sender deg informasjon og tilbud på e-post. Du kan når som helst melde deg av brevene.