12.000 deltakere og mer enn 1000 frivillige hadde for flere måneder siden satt ring rundt datoen - 18. april.

Vi var mange i idrettslaget som kjente på en rastløshet da Skarverennsdagen nærmet seg. Dette var den perfekte vinteren, en slik som postkort lages av. Snødybden på rundt 3 meter, noen steder mer, hadde fått påfyll av nysnø den siste uka inn mot renndagen. Værmeldingen fortalte at de siste dagene med vind ville bli avløst av vindstille, noen små kuldegrader ved start og en hel dag med sol fra den blåeste himmelen.

Vi bestemte oss for å ta turen inn på vidda for å dokumentere akkurat denne dagen, vise alle hvor fint vårens vakreste eventyr kan være under optimale forhold midt i april. Det var det beste vi kunne gjøre siden viruset satte en stopper for alt som er sosialt og gøy dette året.

Denne dagen markerer, for oss i Geilo I.L, også starten på planleggingen av 2021-rennet. For det kommer en tid hvor vi igjen skal samles, nyte turen over fjellet og ta inn den fantastiske utsikten. Vi skal gå i vårt eget tempo, ta pauser underveis og oppleve stemningen og fellesskapet etter målgang på Ustaoset.

Nedtellingen til 17. april 2021 har begynt, og vi gleder oss.

Vi håper at du setter pris på den lille filmen vi har laget til deg. Husk å skru opp lyden når du spiller den av.

Se video